Om Landsbycykel.dk

Velkommen til Landsbycykel.dk – dit grønne skridt fremad! Landsbycykel.dk er et samarbejde mellem Bikemedia, Aalborg Kommune og LAK og vi stræber efter at fremme sundhed og bæredygtig mobilitet i landdistrikterne ved at gøre elcykler nemt tilgængelige for alle i ti udvalgte landsbyer.

Hvis Landsbycykel.dk viser sig at være en succes, så er der stor sandsynlighed for at andre landsbyer også kan få glæde af samme forsøgsperiode!

illustration-bike-duo

Hvordan fungerer det?

Alle borgere i byerne kan deltage og at leje en elcykel er så simpelt som at besøge www.landsbycykel.dk og reservere den. Cyklerne kan lejes i 1 dag, 1 uge eller 2 uger, og priserne varierer fra 25 DKK til 300 DKK afhængig af typen og lejeperioden.

Cyklerne

Vi tilbyder en bred vifte af elcykler, herunder el citybikes, el mountainbikes og el cargobikes. Cyklerne er fra kendte mærker som EventyrCykler, Flyer, Cannondale og KTM. Læs mere om cyklerne her.

Cyklerne er udstyret med GPS, således at der er mulighed for at vurdere forsøget succes og for at vi kan se hvordan cyklerne bliver taget i brug - hvor lang en cykeltur varer, hvor hyppigt den tages i brug m.m. Dette er til brug i analyse og vil ikke knyttet til dine persondata, når du lejer en cykel. GPS enhederne tjener samtidigt også et andet formål - muligheden for at spore elcyklerne, såfremt at de skulle blive stjålet.

Evaluering

GPS data fra elcyklerne anvendes for at kunne vurdere pilotprojektets succes og foretage nødvendige justeringer.